KOZMETIČNI TEHNIK – IZKORISTITE NIŽJE CENE ŠOLNINE ZA VPIS DO 30. 6. 2018!. Klikni za več.

Začetek programa: september 2018

 

TEORETIČNE VSEBINE POVEZANE Z VELIKO PRAKTIČNEGA DELA,
MAJHNE SKUPINE, ODLIČNI PREDAVATELJI, PRIJETNO OKOLJE
NOVO ZNANJE – NOV POKLIC – NOVE MOŽNOSTI

REFLEKSOTERAPEVT je oseba, ki se poklicno ukvarja z refleksno masažo. Njegova naloga je, da zna ovrednotiti zdravstveno stanje osebe preko stopal in z masažo vzpostaviti homeostazo – notranje ravnovesje. To doseže z osnovnimi principi refleksne masaže stopal. Vodila naj bi ga pristna želja pomagati in z refleksno masažo presegati meje zdravljenja. Zaveda se umetnosti zdravilnega dotika in tega, da je sposoben sprožiti zdravilne moči, ki so v človeku. Osebo obravnava v vseh njenih razsežnostih – fizični, psihični in mentalni ter med njimi vzpostavlja ravnovesje. Prav tako skrbi za poglabljanje svojega znanja in sodeluje z zdravniki. Zavedati pa se mora svojih omejitev in ne sme postavljati medicinskih diagnoz.

Pri seznanjanju s pacientovo boleznijo ohranja pozitiven odnos, realen in objektiven pogled. Skrbeti mora tudi za svoje fizično in psihično stanje. Svoji stranki je vodnik na njeni poti do ozdravljenja in jo spodbuja, da sama prevzame odgovornost za svoje zdravje.


POSEBNI POGOJI, KI JIH MORA IZPOLNJEVATI OSEBA, KI ŽELI PRIDOBITI POKLICNO KVALIFIKACIJO NPK REFLEKSOTERAPEVT/REFLEKSOTERAPEVTKA


Posebni pogoji za pridobitev tega poklica so:

 • Znanja anatomije in fiziologije, higiene, zdravstvene vzgoje in komunikacije, ki so določena v verificiranih srednješolskih strokovnih programih na področju zdravstva ali
 • Potrdilo o opravljenem preizkusu iz predpisanih zdravstvenih vsebin, ki ga kandidat opravlja na Ministrstvu za zdravje.


Če te pogoje izpolnjujete, se vpišete v program, ki pri nas obsega 110 pedagoških ur. Program traja približno šest mesecev in poteka 1x- tedensko, med tednom popoldne.

Če vpisnega pogoja ne izpolnjujete, je za vas namenjen daljši, 162- urni program, ki poleg vaj iz refleksne masaže stopal vključuje še predavanja in izpite iz predmetov:

 • Anatomija in fiziologija
 • Higiena
 • Zdravstvena vzgoja
 • Komunikacija


PREDSTAVITEV PROGRAMA

Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK Refleksoterapevt/refleksoterapevtka. Teoretične vsebine povezujemo z veliko praktičnega dela. Refleksno conska masaža stopal in dlani (RCM) je posebna oblika masaže, pri kateri uporabljamo različne tehnike masaže in pritiskov na določenem področju stopala oziroma dlani (t. i. refleksne cone). Kakršnakoli sprememba na stopalu in dlaneh, še zlasti pa občutljivost in bolečina, sporočajo, da se v fizični in energijski strukturi nekaj dogaja. Z refleksno masažo izzovemo refleks, ki preko živčnih, električnih, kemičnih in magnetnih procesov izzove odziv organa, ki tej coni pripada, s tem pa vzpodbujamo samo zdravilni mehanizem telesa ter tako osvobajamo napetosti, bolečine in druge pomanjkljivosti v določeni coni.

Tako vas bomo v programu seznanili z naslednjimi vsebinami:

 • Razumevanje filozofij, ki so temelj za izvajanje refleksno conske masaže;
 • Osnovne tehnike refleksno conske masaže stopal in dlani;
 • Refleksno conska masaža palcev stopal in dlani;
 • Refleksno conska masaža stopal ali dlani v povezavi z zobmi;
 • Tehnike pritiska na živčne točke na stopalih glede na motorični živčni sistem, statiko, gibanje in glede na vegetativni živčni sistem;
 • Obdelava refleksnih točk čaker na stopalih in dlaneh;
 • Metamorfna metoda;
 • Patologija;
 • Tradicionalna kitajska medicina.


PREDAVATELJI

Posebej ponosni smo na predavateljico, gospo Mileno Plut Podvršič, ki vas bo s svojimi bogatimi izkušnjami popeljala v svet znanja, velikih in majhnih skrivnosti tega poklica. Njena odlična strokovna usposobljenost je najboljše zagotovilo za visoko kakovost posredovanega znanja in odličnega programa.

Dr. med. MILENA PLUT PODVRŠIČ, specialistka splošne medicine in apunkturologinja. Poleg klasične medicine se že 25 let ukvarja s komplementarno medicino, samozavedanjem, notranjimi pretoki energij in njihovim uravnavanjem v medsebojnih odnosih. Pri svojem delu uporablja različne tehnike komplementarne medicine kot so reiki, krija joga, meditacija, provokacija biopotenciala, mentalna dinamika. Podrobno preučuje in poučuje refleksno masažo stopal. V času delovanja se je zapisala tudi kot avtorica knjige Pot do Srca (1997), ki je pri ljudeh, tako poznavalcih kot drugih, požela veliko uspeha.

 

Kje poteka izobraževanje

Program bo potekal na Zavodu AI, Gerbičeva 51 a, Ljubljana.

Prijave in informacije

Prijavite se lahko z e-prijavo ali po telefonu 01 252 81 61 oz. e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon: 051 380 453, 01/252 81 61 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

GALERIJA

 

E-PRIJAVNICA

Naziv izobraževalnega programa oz. tečaja

Podatki o udeležencu izobraževanja

Podatki o plačniku izobraževanja

Soglasje

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

Sponzorji

dr grandel  bioderma afrodita1 Linea iskramedical bizjan  SLA shoefresh aikonPaese Logo

Prijava na obveščanje

O novostih me obveščajte na
e-mail naslov*:

puscica levo

Zavod AI

Sedež: Cesta na Brdo 67, 1000 Ljubljana
Korespondenčni naslov in poslovni prostori:
Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 252 81 61
Fax: 01 252 81 65
E-mail: info@zai.si

Matična številka: 1851667
Davčna številka: 41631218
Transakcijski račun: SI56 3300 0000 3271 607
(ADDIKO BANK SLOVENIJA)

Pridružite se nam

facebookPridružite se nam na naši spletni strani Facebook in spremljajte aktualne objave.

puscica Desno