Potekajo vpisi v program Kozmetični tehnik 2024/25 in vse programe NPK.

NOVO!

Začetek programa: jesen 2024

zbiramo predprijave! 

DAN ODPRTIH VRAT – podrobnejša predstavitev programa NPK Aromaterapevt21. 9., ob 15:30, Tržaška 32, Ljubljana.  Prosimo za predhodno potrditev udeležbe na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Si želite novega poklica in vas zanima svet eteričnih olj in aromaterapije? Vabljeni v izobraževanje za pridobitev poklica Aromaterapevt! Pri nas poleg izobraževanja kot edini v Ljubljani izvajamo tudi preverjanje za pridobitev certifikata.

Aromaterapija je veda o uporabi eteričnih olj in drugih aromatičnih rastlinskih pripravkov za izboljšanje počutja in kot podpora zdravju in ravnovesju v telesu.

Aromaterapevt (kot ga določa Katalog standardov strokovnih znanj in spretnosti za ta poklic), je strokovnjak za uporabo aromaterapevtskih snovi, izdelkov in postopkov samostojno oz. kot nadgradnja in dopolnitev dejavnosti, kot so kozmetična nega, masaže in druge velneške dejavnosti.

Ker imajo aromatični rastlinski pripravki, vključno z eteričnimi olji, različne močne učinke na telo, kožo in psiho, njihova kakovost pa je odvisna od številnih dejavnikov, je ta dejavnost podvržena določenim predpisom in za kakovostno, odgovorno in varno delo terja zadostno, dovolj poglobljeno in široko znanje ne le o samih snoveh, pripravkih, načinih uporabe in postopkih, temveč tudi o človeškem organizmu, vplivih na učinke in stranske učinke, zakonodaji idr. Zato je kvalitetno usposabljanje za ta poklic še posebej pomembno!

Usposabljanje za poklic Aromaterapevt/aromaterapevtka je primerno za vse, ki vas zanima aromaterapija za samostojno izvajanje aromaterapevskih storitev, še posebej za: kozmetike, maserje, fizioterapevte, psihoterapevte, farmacevte, delovne terapevte, zdravstvene delavce, refleksoterapevte ipd., saj lahko s pridobljenimi znanji zelo dobro dopolnite in nadgradite svoja znanja in ponudbo storitev.

POGOJI ZA PRIDOBITEV NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE AROMATERAPEVT/AROMATERAPEVTKA

Pogoj za pridobitev tega poklica je končana najmanj srednja poklicna izobrazba, tj. izobrazba najmanj na ravni SOK 5 ter uspešno opravljeno preverjanje in potrjevanje znanja. 

Na Zavodu AI izvedemo celoten postopek priprav za pridobitev certifikata:

 • Program priprav za NPK (predavanja, vaje);
 • Svetovanje s svetovalcem za NPK;
 • Izvedba izpita, ki ga izvede Državna izpitna komisija pri nas;
 • Pridobitev certifikata NPK.

PREDSTAVITEV PROGRAMA

Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK Aromaterapevt/aromaterapevtkaNaš program obsega vsa znanja za pridobitev tega poklica, vključno s temeljnimi znanji iz anatomije, fiziologije, patofiziologije, toksikologije, higiene, strukture in učinkov snovi idr. Vsa ta znanja pridobite med usposabljanjem pri nas, če teh znanj niste pridobili s predhodno izobrazbo.

Program je sestavljen iz modulov, v skupnem obsegu 150 pedagoških ur teoretičnega in praktičnega izobraževanja. Vključuje tudi delo v laboratoriju ter praktikumih za kozmetično nego in masažo.

Program traja predvidoma 6 mesecev in poteka približno 1- do 2-krat tedensko, med tednom popoldne ali ob sobotah dopoldne, v prostorih Zavoda AI in VIST –Fakultete za aplikativne vede, Tržaška 32 in Gerbičeva 53, Ljubljana.

Po zaključenem usposabljanju lahko pristopite na preverjanje in potrjevanje znanja za pridobitev certifikata NPK Aromaterapevt/aromaterapevtka. Cena izpita znaša 267,00 €. Po uspešno opravljenem izpitu pridobite javno veljavni certifikat in nov poklic.

VSEBINA PROGRAMA:

 • MEDICINSKE OSNOVE AROMATERAPIJE IN HIGIENA
 • BOTANIKA ZA AROMATERAPEVTE
 • ETERIČNA OLJA IN DRUGI RASTLINSKI PRIPRAVKI – OD STRUKTURE DO IZOLACIJE, SESTAVE IN UČINKOVFORMULIRANJE AROMATERAPEVTSKIH IZDELKOV
 • FORMULIRANJE AROMATERAPEVTSKIH IZDELKOV
 • PSIHOLOGIJA ZA AROMATERAPEVTE  IN PSIHOAROMATERAPIJA
 • HOLISTIČNA AROMATERAPIJA
 • AROMAKOZMETIKA IN VELNES
 • STROKOVNA LITERATURA IN PODATKOVNE BAZE, UPORABA BAZE DROPSMITH
 • ZAKONODAJA, KAKOVOST IN DOKUMENTIRANJE

Delo bo potekalo v predavalnicah, kemijsko - kozmetoloških laboratorijih ter praktikumih za kozmetično nego in masažo. V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, bomo gostili tudi strokovnjake s področja aromaterapije, se povezali z domačim Društvom aromaterapevtov Slovenije ter si aromaterapevtske in komplementarne prakse tudi ogledali.Uporabljali bomo predvsem eterična olja Favn/Eteris (https://www.favn.si/), ki so registrirana za uporabo v kozmetičnih izdelkih.Kot vir verodostojnih podatkov in informacij o eteričnih oljih bomo uporabljali spletno podatkovno bazo Dropsmith (https://dropsmith.com/). 

DODATNO IZPOPOLNJEVANJE

Dodatno se lahko izpopolnjujete iz aromaterapije na visokošolskem nivoju v okviru visokošolskega študija kozmetike ali visokošolskega delnega študija – modula Aromaterapija na VIST, ali pa opravite pri nas še usposabljanje v programu NPK maser in/ali NPK Refleksoterapevt ter kombinirate znanja iz aromaterapije za aroma masaže ipd.

PREDAVATELJI

Z vami bodo izkušeni predavatelji – stalni sodelavci Zavoda AI in VIST – Fakultete za aplikativne vede, nekateri od njih so sodelovali pri pripravi Poklicnega standarda in Kataloga strokovnih zanj in spretnosti za ta NPK. Njihova odlična strokovna usposobljenost in smisel za pedagoško delo so poleg odlično opremljenih prostorov najboljša zagotovila za visoko kakovost posredovanega znanja.

Ester Fabiani je diplomirana kozmetičarka, diplomirana fizioterapevtka in magistrica filozofije. Pred študijem kozmetike je opravila NPK zeliščarka in NPK maserka ter diplomirala iz filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani.  Znanja iz zeliščarstva je želela razširiti in poglobiti, zato se je odločila za visokošolski študij kozmetike na Oddelku za Kozmetiko VIST – Fakultete za aplikativne vede, kjer je med drugim izbrala tudi predmete s področja aromaterapije, tudi diplomirala z diplomo iz aromaterapije z naslovom Vpliv aromaterapije na rekreativne športnike. Nato je diplomirala še iz fizioterapije na Alma Mater Europeae, kjer študij nadaljuje na doktorskem študiju. Delovne izkušnje je pridobivala v Wellnes centru hotela Metropol v Portorožu, Wellnes centru Kempinsky Palace hotel Portorož, Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik ter na Kristiania Universitiy Oslo na Norveškem, trenutno pa dela Infekcijski kliniki UKC Ljubljana. Pri delu uspešno povezuje pridobljena znanja z navedenih področij ter izkušnje.

Tina Pogačnik je diplomirana kozmetičarka in ena prvih magistric kozmetike v Sloveniji, višja predavateljica za področje kozmetike na Oddelku za kozmetiko VIST – Fakultete za aplikativne vede in zelo aktivna raziskovalka na Inštitutu za kozmetiko VIST, kjer je doslej sodelovala ali je bila glavna izvajalka več kot 20 dermokozmetičnih študij – raziskav učinkov kozmetičnih izdelkov, aparatur in postopkov ter prehranskih dopolnil in prehrane na kožo, kožne priveske in telesno pojavnost. Sodeluje pri izvajanju več nacionalnih projektov in programov Republike Slovenije, je soavtorica več znanstvenih in strokovnih člankov s tega področja ter soavtorica patenta. V programu NPK Aromaterapevt/aromaterapevtka bo podajala znanja iz anatomije, predvsem pa iz fiziologije človeškega telesa, kar bo pripomoglo k razumevanju vplivov aromaterapevtskih pripravkov na organizem.

Petra Keršmanc je diplomirana kozmetičarka in prva magistrica kozmetike v Sloveniji, višja predavateljica in nosilka več predmetov s področja kozmetike na Oddelku za kozmetiko VIST – Fakultete za aplikativne vede, pa tudi v programu Kozmetični tehnik na Zavodu AI. Na Inštitutu za kozmetiko VIST se ukvarja z raziskavami učinkov kozmetičnih izdelkov, aparatur in postopkov ter prehranskih dopolnil in prehrane na kožo in telesno pojavnost. Sodeluje pri izvajanju več nacionalnih projektov in programov RS in je soavtorica več znanstvenih in strokovnih člankov in prispevkov ter soavtorica patenta. V programu NPK Aromaterapevt/aromaterapevtka bo podajala znanja anatomije, fiziologije in nekaterih bolezni kože, potrebna za varno in odgovorno uporabo aromaterapevtskih pripravkov v kozmetiki.

 

ŠOLNINA

Šolnina znaša 1.550,00 EUR + 22 % DDV. V šolnino ni vključeno preverjanje in potrjevanje znanja. Nudimo možnost plačila šolnine na obroke (do 6 obrokov). Popusti na zgodnje prijave, za udeležence Zavoda AI, za diplomante in absolvente Fakultete za aplikativne vede, za udeležence s pridobljeno zdravstveno ali medicinsko izobrazbo in za plačilo šolnine v enkratnem znesku.

 

Prijave in informacije

Prijavite se lahko z e-prijavo ali po telefonu 01 252 81 61 oz. e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon: 051 380 453, 01/252 81 61 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

E-PRIJAVNICA

Naziv izobraževalnega programa oz. tečaja

Podatki o udeležencu izobraževanja

Podatki o plačniku izobraževanja

Soglasje

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

Prijava na obveščanje

O novostih me obveščajte na
e-mail naslov*:

puscica levo

Zavod AI

Sedež: Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana
Korespondenčni naslov in poslovni prostori:
Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 380 453, 01 252 81 61
Fax: 01 252 81 65
E-mail: info@zai.si

Matična številka: 1851667
Davčna številka: 41631218
Transakcijski račun: SI56 3500 1000 1614 089
(BKS BANK)

Pridružite se nam

facebookPridružite se nam na naši spletni strani Facebook in spremljajte aktualne objave.

puscica Desno

 

 

 

 

Od sedaj naprej nas lahko spremljate tudi na našem instagram profilu: https://www.instagram.com/zavodai