POTEKAJO VPISI V SPOMLADANSKE SKUPINE PROGRAMOV NPK. Klikni za več informacij.

NOVO!

EDINI V LJUBLJANI S POOBLASTILOM MINISTRSTVA

Začetek programa: 1. februar 2020
VPISI ŽE POTEKAJO!

Si želite novega poklica in vas zanima svet eteričnih olj in aromaterapije? Vabljeni v izobraževanje za pridobitev poklica Aromaterapevt! Pri nas poleg izobraževanja kot edini v Ljubljani izvajamo tudi preverjanje za pridobitev certifikata.

Aromaterapija je veda o uporabi eteričnih olj in drugih aromatičnih rastlinskih pripravkov za izboljšanje počutja in kot podpora zdravju in ravnovesju v telesu.

Aromaterapevt (kot ga določa Katalog standardov strokovnih znanj in spretnosti za ta poklic), je strokovnjak za uporabo aromaterapevtskih snovi, izdelkov in postopkov samostojno oz. kot nadgradnja in dopolnitev dejavnosti, kot so kozmetična nega, masaže in druge velneške dejavnosti.

Ker imajo aromatični rastlinski pripravki, vključno z eteričnimi olji, različne močne učinke na telo, kožo in psiho, njihova kakovost pa je odvisna od številnih dejavnikov, je ta dejavnost podvržena določenim predpisom in za kakovostno, odgovorno in varno delo terja zadostno, dovolj poglobljeno in široko znanje ne le o samih snoveh, pripravkih, načinih uporabe in postopkih, temveč tudi o človeškem organizmu, vplivih na učinke in stranske učinke, zakonodaji idr. Zato je kvalitetno usposabljanje za ta poklic še posebej pomembno!

Usposabljanje za poklic Aromaterapevt/aromaterapevtka je primerno za vse, ki vas zanima aromaterapija za samostojno izvajanje aromaterapevskih storitev, še posebej za:

 • maserje,
 • fizioterapevte,
 • psihoterapevte,
 • farmacevte,
 • delovne terapevte,
 • zdravstvene delavce,
 • refleksoterapevte ipd.,

saj lahko s pridobljenimi znanji zelo dobro dopolnite in nadgradite svoja znanja in ponudbo storitev.

 

POGOJI ZA PRIDOBITEV NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE AROMATERAPEVT/AROMATERAPEVTKA

Pogoj za pridobitev tega poklica je končana 4-letna srednja šola ter uspešno opravljeno preverjanje in potrjevanje znanja. Posebnih pogojev za pridobitev tega poklica ni. Naš program usposabljanja za ta poklic obsega vsa znanja za pridobitev tega poklica, vključno z za aromaterapijo temeljnimi znanji iz anatomije, fiziologije, patofiziologije, toksikologije, higiene, strukture in učinkov snovi idr. Vsa ta znanja pridobite med usposabljanjem pri nas, če teh znanj niste pridobili s predhodno izobrazbo.

Na Zavodu AI izvedemo celoten postopek priprav za pridobitev certifikata:

 • Program priprav za NPK (predavanja, vaje);
 • Svetovanje s svetovalcem za NPK;
 • Izvedba izpita, ki ga izvede Državna izpitna komisija pri nas;
 • Pridobitev certifikata NPK.

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA

Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK Aromaterapevt/aromaterapevtka.

Sestavljen je iz modulov v skupnem obsegu 150 pedagoških ur teoretičnega in praktičnega izobraževanja, ki vključuje tudi delo v LABORATORIJU ter PRAKTIKUMIH za kozmetično nego in masažo.

Program traja predvidoma 6 mesecev, 1- do 2-krat tedensko v popoldanskem času, od 17. do 20. ure, ob sobotah pa dopoldne, v prostorih Zavoda AI, Gerbičeva 51 a, Ljubljana in Oddelka za kozmetiko VIST – Visoke šole za storitve, Tržaška 32, Ljubljana.

Po zaključenem usposabljanju lahko pristopite na preverjanje in potrjevanje znanja za pridobitev certifikata NPK Aromaterapevt/aromaterapevtka, ki ga lahko v Ljubljani opravite SAMO PRI NAS, saj imamo edini v Ljubljani pooblastilo pristojnega ministrstva. Po uspešno opravljenem izpitu pridobite javno veljavni certifikat in nov poklic.

 

DODATNO IZPOPOLNJEVANJE

Dodatno se lahko izpopolnjujete iz aromaterapije na visokošolskem nivoju v okviru visokošolskega študija kozmetike ali visokošolskega delnega študija – modula Aromaterapija na VIST, ali pa opravite pri nas še usposabljanje v programu NPK maser in/ali NPK Refleksoterapevt ter kombinirate znanja iz aromaterapije za aroma masaže ipd.

 

VSEBINA PROGRAMA:

 • MEDICINSKE OSNOVE AROMATERAPIJE IN HIGIENA
 • BOTANIKA ZA AROMATERAPEVTE
 • ETERIČNA OLJA IN DRUGI RASTLINSKI PRIPRAVKI – OD STRUKTURE DO IZOLACIJE, SESTAVE IN UČINKOVFORMULIRANJE AROMATERAPEVTSKIH IZDELKOV
 • PSIHOLOGIJA ZA AROMATERAPEVTE  IN PSIHOAROMATERAPIJA
 • HOLISTIČNA AROMATERAPIJA
 • AROMAKOZMETIKA IN VELNES
 • STROKOVNA LITERATURA IN PODATKOVNE BAZE, UPORABA BAZE DROPSMITH
 • ZAKONODAJA, KAKOVOST IN DOKUMENTIRANJE


Delo bo potekalo v predavalnicah, kemijsko - kozmetoloških laboratorijih ter praktikumih za kozmetično nego in masaže.

Uporabljali bomo predvsem eterična olja Favn/Eteris, ki so registrirana za uporabo v kozmetičnih izdelkih.

Kot vir verodostojnih podatkov in informacij o eteričnih oljih bomo uporabljali spletno podatkovno bazo Dropsmith.

 

PREDAVATELJI

Z vami bodo izkušeni predavatelji – stalni sodelavci Zavoda AI in VIST – Visoke šole za storitve, nekateri od njih so sodelovali pri pripravi Poklicnega standarda in Kataloga strokovnih zanj in spretnosti za ta NPK. Njihova odlična strokovna usposobljenost in smisel za pedagoško delo so poleg odlično opremljenih prostorov najboljša zagotovila za visoko kakovost posredovanega znanja.

 

ŠOLNINA

Šolnina znaša 1.500,00 EUR + 22 % DDV. V šolnino ni vključeno preverjanje in potrjevanje znanja. Nudimo možnost plačila šolnine na obroke (do 6 obrokov). Popusti na zgodnje prijave, za udeležence Zavoda AI, za diplomante in absolvente Visoke šole za storitve, za udeležence s pridobljeno zdravstveno ali medicinsko izobrazbo in za plačilo šolnine v enkratnem znesku.

 

Prijave in informacije

Prijavite se lahko z e-prijavo ali po telefonu 01 252 81 61 oz. e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon: 051 380 453, 01/252 81 61 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

E-PRIJAVNICA

Naziv izobraževalnega programa oz. tečaja

Podatki o udeležencu izobraževanja

Podatki o plačniku izobraževanja

Soglasje

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

Prijava na obveščanje

O novostih me obveščajte na
e-mail naslov*:

puscica levo

Zavod AI

Sedež: Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana
Korespondenčni naslov in poslovni prostori:
Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 380 453, 01 252 81 61
Fax: 01 252 81 65
E-mail: info@zai.si

Matična številka: 1851667
Davčna številka: 41631218
Transakcijski račun: SI56 3500 1000 1614 089
(BKS BANK)

Pridružite se nam

facebookPridružite se nam na naši spletni strani Facebook in spremljajte aktualne objave.

puscica Desno

 

 

 

 

Od sedaj naprej nas lahko spremljate tudi na našem instagram profilu: https://www.instagram.com/zavodai