Potekajo vpisi v program Kozmetični tehnik 2021/22 in vse programe NPK.

Začetek programa: april 2022

Naši udeleženci lahko pri nas opravijo celoten postopek za pridobitev posamezne nacionalne poklicne kvalifikacije. Imamo pooblastilo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve RS za izvajanje izpitov za pridobitev NPK vizažist/vizažistka, maser/maserka, pediker/pedikerka, maniker/manikerka in refleksoterapevt/refleksoterapevtka.

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati usposabljanje ter preverjane in potrjevanje za pridobitev NPK vizažist/vizažistka ter NPK pediker/pedikerka in kmalu tudi za ostale tri nacionalne poklicne kvalifikacije: maser, maniker in refleksoterapevt.

Na Zavodu AI izvedemo celoten postopek priprav za pridobitev certifikata:

 • Program priprav za NPK (predavanja, vaje);
 • Priprave na izpit, ki ga izvede državna izpitna komisija;
 • Svetovanje s svetovalcem za NPK;
 • Izvedbo izpita;
 • Pridobitev certifikata NPK.

 

TEORETIČNE VSEBINE POVEZANE Z VELIKO PRAKTIČNEGA DELA,
MAJHNE SKUPINE, ODLIČNI PREDAVATELJI, PRIJETNO OKOLJE
NOVO ZNANJE – NOV POKLIC – NOVE MOŽNOSTI

REFLEKSOTERAPEVT je oseba, ki se poklicno ukvarja z refleksno masažo. Njegova naloga je, da zna ovrednotiti zdravstveno stanje osebe preko stopal in z masažo vzpostaviti homeostazo – notranje ravnovesje. To doseže z osnovnimi principi refleksne masaže stopal. Vodila naj bi ga pristna želja pomagati in z refleksno masažo presegati meje zdravljenja. Zaveda se umetnosti zdravilnega dotika in tega, da je sposoben sprožiti zdravilne moči, ki so v človeku. Osebo obravnava v vseh njenih razsežnostih – fizični, psihični in mentalni ter z njo vzpostavlja ravnovesje. Prav tako skrbi za poglabljanje svojega znanja in sodeluje z zdravniki. Zavedati pa se mora svojih omejitev in ne sme postavljati medicinskih diagnoz.

Pri seznanjanju s pacientovo boleznijo ohranja pozitiven odnos, realen in objektiven pogled. Skrbeti mora tudi za svoje fizično in psihično stanje. Svoji  stranki je vodnik na njeni poti do ozdravljenja in jo spodbuja, da sama prevzame odgovornost za svoje zdravje.


POSEBNI POGOJI, KI JIH MORA IZPOLNJEVATI OSEBA, KI ŽELI PRIDOBITI POKLICNO KVALIFIKACIJO NPK REFLEKSOTERAPEVT/REFLEKSOTERAPEVTKA


Posebni pogoji za pridobitev tega poklica so:

 • Znanja anatomije in fiziologije, higiene, zdravstvene vzgoje in komunikacije, ki so določena v verificiranih srednješolskih strokovnih programih na področju zdravstva ali
 • Potrdilo o opravljenem preizkusu iz predpisanih zdravstvenih vsebin, ki ga kandidat opravlja na Ministrstvu za zdravje.


Če te pogoje izpolnjujete, se vpišete v program, ki pri nas obsega 110 pedagoških ur.

Če vpisnega pogoja ne izpolnjujete, je za vas primeren daljši, 162-urni program, ki poleg vaj iz refleksne masaže stopal vključuje še predavanja in izpite iz predmetov: Anatomija in fiziologija, Higiena, Zdravstvena vzgoja in Komunikacija.


PREDSTAVITEV PROGRAMA

Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK Refleksoterapevt/refleksoterapevtka. Teoretične vsebine povezujemo z veliko praktičnega dela.

Novo! Predavanja iz zdravstvenih vsebin bodo izvedena "on-line" oz. bodo prilagojena glede na epidemiološko situacijo.

Vsebine programa

Stopalo, analogija telesa – stopalo, centri aktivnosti in smeri izražanja, biološko ernergijsko polje, anatomija in fiziologija stopal, teorije o delovanju refleksne masaže stopal, holističen pristop, definicija refleksno-conske masaže stopal, mikrosistemi, osnovna anatomsko-topografska shema con človeškega stopala, vertikalne linije in cone, horizontalne linije in cone, namen RCM stopal in njeni učinki, indikacije in kontraindikacije, reakcije, splošen pregled stopal, interpretacija patoloških sprememb refleksnih con, simptomatske in vzročne refleksne cone, tehnika masaže stopal, osnovni pogoji za delo in položaj masirane osebe, terapevt, refleksne cone stopal – praktični del in oblikovanje terapevtskega načrta in terminski plan.

Refleksna masaža dlani, metamorfna tehnika, refleksne cone energijskih središč /čaker, centralni in periferni živčni sistem, vegetativni / avtonomni živčni sistem, bolečina, metoda nevroloških točk, možganski živci, refleksne cone zob, energijski sistem človeka.

 

PROGRAM VODI

Dr. med.  MILENA PLUT PODVRŠIČ, specialistka splošne medicine in apunkturologinja. Poleg klasične medicine se že 25 let ukvarja s komplementarno medicino, samozavedanjem, notranjimi pretoki energij in njihovim uravnavanjem v medsebojnih odnosih. Pri svojem delu uporablja različne tehnike komplementarne medicine kot so reiki, krija joga, meditacija, provokacija biopotenciala, mentalna dinamika.  Podrobno preučuje in poučuje refleksno masažo stopal. V času delovanja se je zapisala tudi kot avtorica knjige Pot do Srca (1997), ki je pri ljudeh, tako poznavalcih kot drugih, požela veliko uspeha.

 

ŠOLNINA

Daljši program: 1540,00 EUR in krajši program: 1090,00 EUR.

Nudimo možnost ugodnega načina plačila šolnine, ki jo lahko poravnate v več mesečnih obrokih. Šolnina vključuje vse stroške izobraževanja (teoretično in praktično izobraževanje, delovni material,  E-gradivo). V šolnino je vštet tudi DDV.

Usposabljanje lahko zaključite s preverjanjem in potrjevanjem znanja, ki ga opravljate pred državno izpitno komisijo na Zavodu AI. Pridobite javno veljavni certifikat in poklic refleksoterapevt/refleksoterapevtka. Cena izpita znaša 236,00 EUR.

 

Kje poteka izobraževanje

Program bo potekal na Zavodu AI, Gerbičeva 51 a, Ljubljana.

Prijave in informacije

Prijavite se lahko z e-prijavo ali po telefonu 01 252 81 61 oz. e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon: 051 380 453, 01/252 81 61 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

ZAKAJ JE VPISATI V PROGRAM NA ZAVOD AI?

 • Smo najstarejši zasebni registrirani izvajalec za nacionalne poklicne kvalifikacije vizažist, maser, pediker, maniker in refleksoterapevt z uradnim pooblastilom Ministrstva za delo.
 • Kakovost naših izobraževalnih programov zagotavljajo odlični predavatelji in priznani strokovnjaki ter izkušenost ekipe, ki skrbi za organizacijo in potek izobraževanj.
 • Za udeležence, ki ne izpolnjujejo vpisnih pogojev posameznega programa NPK, organiziramo predavanja z usposobljenimi učitelji ter se prilagajamo posamezniku tako, da lahko uspešno pridobi vsa nova znanja in veščine.
 • Vajam namenjamo veliko število ur, ker je kakovost izobraževanja odvisna od praktičnega dela in ker želimo, da so naši kandidati dobro pripravljeni za začetek dela v novem  poklicu.
 • Vaje izvajamo v specialnih učilnicah, v majhnih skupinah, z učitelji, ki imajo dolgoletne izkušnje.
 • Kandidatom nudimo ustrezna svetovanja in interno preverjanje znanj pred preverjanjem in potrjevanjem znanja.
 • Vpisanim kandidatom nudimo možnost ugodnega načina plačila šolnine, ki jo lahko poravnate v več mesečnih obrokih. Možna pa je tudi individualna prilagoditev plačila glede na posameznikove finančne zmožnosti.
 • V ceno šolnine vseh naših programov so zajeti vsi stroški izobraževanja. 

 

GALERIJA

 

E-PRIJAVNICA

Naziv izobraževalnega programa oz. tečaja

Podatki o udeležencu izobraževanja

Podatki o plačniku izobraževanja

Soglasje

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

Sponzorji

dr grandel bioderma afrodita1 Linea iskramedical bizjan
  Tosama aikon

Prijava na obveščanje

O novostih me obveščajte na
e-mail naslov*:

puscica levo

Zavod AI

Sedež: Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana
Korespondenčni naslov in poslovni prostori:
Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 380 453, 01 252 81 61
Fax: 01 252 81 65
E-mail: info@zai.si

Matična številka: 1851667
Davčna številka: 41631218
Transakcijski račun: SI56 3500 1000 1614 089
(BKS BANK)

Pridružite se nam

facebookPridružite se nam na naši spletni strani Facebook in spremljajte aktualne objave.

puscica Desno

 

 

 

 

Od sedaj naprej nas lahko spremljate tudi na našem instagram profilu: https://www.instagram.com/zavodai